РТС испратио Констракту на Песму Евровизије у Торино

Танјуг
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД - Представница Србије пјевачица Ана Ђурић Констракта данас је на свечаности у сједишту Радио-телевизије Србије симболично испраћена на "Евровизију" у Торино, гдје ће са пјесмом "Ин корпоре сано" наступити у другом полуфиналу 12. маја.

На свечаности коју је РТС директно преносила из фоајеа свог седишта у Таковској улици, амбасадор Италије Карло Ло Кашо је уручио заставу његове земље Констракти, која је узвратила поклонивши му пешкир, а потом је и директор РТС-а Драган Бујошевић даровао пјевачици српску заставу.

"Трудићемо се да нас представимо у најбољем светлу...Вежбала сам подношење притиска претходних 40 година, тако да ће ваљда бити све океј", поручила је Констракта гледаоцима.

Констракта је са својим тимом, у коме су коаутор Милован Босксовић, Маја Ранђић, Маша Марковић, Јован Антић и Коста Ђураковић, препознатљиво сједећи са лаворима у крилу, на плејбек извела "Ин цорпоре сано".

Пјевачица је потом делила бијеле цвјетове и пешкире присутнима у згради и испред ње, гдје су симболично била паркирани црвени и бијели Фића, аутомобил ког је од педесетих година, када је одржана и прва "Евровизија", крагујевачка Застава била производила по лиценци Фиата из Торина.

Ранђић је рекла водитељима да у односу на победнички наступ недавно на "Беовизији" Констрактин тим за "Евровизију" у Торину није ништа радикално мењао и да је "поставка јасна".

Ло Кашо је у свом обраћању подсетио да "Италија има дугу историју на ''Евровизији''", да је три пута побјеђивала и да ће коначно после 30 година поново бити домаћини велике музичке манифестације од 10. до 14. маја у Торину.

Поменивши да овогодишњи евровизијски слоган "Звук лепоте" представља "синтезу музике и лепоте који су често синоними Италије у свету", Ло Кашо је додао да је та манифестација инструмент за јачање заједничких културних корена и зближава у изградњи европског дома, "а Европска унија је дом у коме Италија здушно жели Србију".

Ло Кашо је пожелио Констракти и њеној пјесми са латинским називом "најлепше жеље за успех на Евровизији".

"Као страствени пратилац музике морам рећи да је ова песма корак испред времена у сваком смислу. Надам се да ће много вас отићи у Торино да навија, а ви остали не зборавите да дате 12 бодова Италији", поручио је Ло Кашо.

Главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а Оливера Ковачевић је истакла да је у најгледанијем телевизијском програму и спектаклу "Беовизији" Констракта "остварила убиједљву побједу са неочекивани музичким изразом и визуелним идентитетом".

"РТС је одлучан у намери да наша земља сваке године учествује на ''Евровизији'', јер најбоље знамо како изгледа кад сте не својом вољом искључени из света... ''Песма Евровизије'' одржава се у Торину у сенци рата у Украјини и верујемо да ће са овог такмичења отићи порука мира и молба да рат стане", поручила је Ковачевић.

Што се тиче Констрактиног наступа у Торину, Ковачевић је рекла: "Боже здравља да се 14. маја претерано радујемо".

Срећан пут су Констракти пожељеле и претходне евровизијске представнице Србије женска група Харикејн уз поруку: "Страва песма... И да се лепо забавиш! Очекујемо победу!"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана