Роуан Аткинсон о Мистеру Бину: “Не уживам да га глумим, врло је стресно”

Г.С.
Роуан Аткинсон о Мистеру Бину: “Не уживам да га глумим, врло је стресно”

Глумац Роуан Аткинсон признао је да не ужива у улози Мистера Бина јер га тај лик исцрпљује.

 

Овај 65-годишњи глумац први пут се појавио у улози Мистера Бина 1990. године, а тај глобални феномен касније је изњедрио филмове, књиге и анимирану серију.

Мистер Бин је и даље популаран и 30 година касније, те је прикупио више пратилаца на Фејсбуку од пјевача Џастина Бибера.

“Успјех Мистера Бина никад ме није изненадио. Гледати одраслу особу која се понаша на дјетињаст начин а да притом није свијестан те неприкладности у основи је смијешно”, казао је Роуан за Радио “Тајмс”.

“Чињеница да је комедија визуелна, а не вербална, довела је до тога да је серија успјешна и на међународном плану. Драго ми је што се људи желе повезати с Мистером Бином, али ја не желим да имам било какву присутност на друштвеним мрежама. Оно што се ту догађа је споредна представа у мом свијету”, појаснио је Роуан.

Упитан о могућности снимања нових епизода, Роуан је рекао како сумња да ће се то догодити.

“Након што смо направили анимирану ТВ серију, сада размишљамо о анимираном филму. Лакше ми је извести лик вокално него визуелно. Не уживам много да га глумим. Одговорност није угодна, тешка је. Сматрам да је стресна и исцрпљујућа”, рекао је глумац.

Истакао је како постоји могућност поновног снимања серије “Црна Гуја”.

“Радије не бих нагађао када би се то могло догодити. Али та серија је представљала креативну енергију коју смо сви имали у осамдесетима. Покушати да поновимо то 30 година касније не би било једноставно”, закључио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана