Роџер Вотерс објавио дигитални албум "The Lockdown Sessions"

Танјуг
Роџер Вотерс објавио дигитални албум "The Lockdown Sessions"

ЊУЈОРК - Албум "The Lockdown Sessions" музичара Роџера Вотерса под етикетом америчке дискографске куће "Sony Music" из Њујорка, подигнут је на све дигиталне музичке платформе, саопштила је домаћа и регионална дискографска кућа "Менарт".

Нови пројекат значајног члана бивше британске револуционарне групе “Пинк Флојд” представља колекцију пјесама које су снимљене у кућном студију током пандемије корона вируса 2021-2022.

На новом албуму се налази и чувена ““Comfortably Numb 2022”, забележена током турнеје Роџера Вотерса - “This Is Not A Drill“ по Сјеверној Америци. Уз Вотерса (вокал, гитара и клавир), на албуму су свирали - Гас Сеиферт - бас, виолончело, вокали; Џои Варонкер – бубњеви и перкусије; Дејв Килминстер – гитара и ритам гитара; Џонатан Вилсон – гитара и вокали; Џон Карин – клавијатуре и вокали; Луциус (Џес Волф и Холи Лесиг) – вокали; Бо Костер – оргуље (свуда осим на пјесми “Мother”), као и Јан Ричи – саксофон (“Two Suns In The Sunset”).

Пројекат "The Lockdown Sessions"  чини шест песама од којих неке припадају Пинк Флојд периоду, док је Вотерс био у бенду, или његовој соло каријери: “Моther” и “Вера” (оригинално објављене на антологијском албуму “The Wall” од Пинк Флојда), Two Suns In The Sunset”  и “The Gunner’s Dream” са албума “The Final Cut”, “The Bravery of Being Out Of Range” са Вотерсовог соло албума “Amused To Death”.

Уз то, као последњу, шесту композицију овог издања, Вотерс је обрадио и Пинк Флоyд класик - “Comfortably Numb”.

Роџер Вотерс је изјавио поводом новог материјала да је турнеја “Us and Them” трајала три године и сваки концерт су завршили песмом “Comfortably Numb”, након које би услиједио бис - пјесма “Моther”.

"У неком тренутку, при крају турнеје, почео сам да размишљам да би било интересантно направити албум од “бис” пjесама и тако их и назвати, ““The Encores”. Моја идеја је прво била одложена концертом у част Џинџера Бејкера, са Ериком Клептоном, па затим маршом и говором подршке Џулијану Асанжу у Лондону. А онда је у петак, 13. марта 2020. кренуо карантин и мој пројекат ““The Encores” се негдjе затурио… све до сада. Као знак узвика, “Comfortably Numb” затвара овај круг љубави”, истакао је Вотерс. Читав албум је филмски забиљежио продуцент и редитељ Шин Еванс. Британски умјетник Роџер Вотерс ће следеће године кренути на турнеју “This Is Not A Drill” по Европи, а у плану је 40 концерата, у 14 европских земаља. Први датум је заказан у Лисабону, 13. марта 2023. у арени Алтице. За сада није планирана Србија, али је Вотерс је са изванредним мултимедијалним спектакл пројектом “The Wall” гостовао у Београдској Арени у септембру 2013. године и направио прави тријумф за дуго памћење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана