Ритам кише, љубави и аплауза за крај Нектар ОК феста

Александра Маџар
Ритам кише, љубави и аплауза за крај Нектар ОК феста

Слушајући све најаве за "Нектар ОК фест" "милион пута" чули смо да организатори понављају да је јединствен.

 Толико пута да у једном моменту буде превише, а када се нађете "испред" Тјентишта и када се погледате у очи фестивала и осјетите како куца његово срце, схватите да је то заправо једина ријеч која га достојанствено описује. "ОК фест" је јединствен фестивал.

Сложили су се са овим и извођачи и посјетиоци који су за ова три дана, чини се, заузели сваки слободан педаљ земље како би били ту. Четврти "Нектар ОК фест" завршен је у ритму кише и са  феноменалним наступима Дамира Урбана & 4, "Лета 3" и "Дубиоза колектива". Публика као ни извођачи нису одустајали музике, која је на Тјентишту у улози ваздуха, љубави, загрљаја.

Дамир Урбан и "Дубиоза колектив" солидарисали су се са публиком и док је киша пљуштала они су сишли са сцене, стопили се са масом пјевајући заједно са људима који су дошли на њихов наступ.

Регионална звијезда Дамир Урбан прије наступа са својим бендом подијелио је своје утиске о свом првом сусрету са Тјентиштем.

- За толико година колико свирам нисам има прилику да будем на оваквом фестивалу. Очекивања су заправо била мала, с обзиром на то гдје је то, међутим фестивал је устројен и све скупа изгледа много боље него већина фестивала који се догађају у центру великих градова. Нисам примијетио да овдје нешто фали, а налазимо се усред ничега - казао је Урбан.

Фасциниран јединственошћу простора, сматра да много људи који долазе на Фестивал неке извођаче чује први пут, те да њихова имена апсолутно нису пресудна, већ природа којој ће се многи враћати.

- Осјећам да је људима свеједно ко ће свирати, долазе због амбијента и знају да ће бити добро. А када људи не размишљају о томе ко ће свирати, онда не размишљају ни о томе одакле је ко дошао. Публика "ОК феста" руши границе и шири љубав, међу њима нема разлика - нагласио је Урбан.

И директор овог фестивала, Дубравко Сувара сматра да у овој причи, нема мјеста скромности, те да је видно направљен огроман помак у афирмацији Тјентишта, али и популаризацији самог фестивала.

- Све говори број посјетилаца и адресе са којих долазе, Маурицијус, Куба, Швајцарска, Француска, Шпанија и сва мјеста из бивше Југославије. Оно што ме заиста чини срећним је то да су нас посјетили и  представници општине Фоча и да су исказали задовољство да такав један фестивал постоји - казао је Сувара.

Оно што поред једиствености простора овај фестивал разликује од других, наглашава он,  јесте чињеница  што  људи у великом броју почињу да долазе са породицама.

- Много је дјеце са родитељима, што нам заиста указује колико смо повјерење стекли код тих људи. И поред кише која је била посљедњи дан, атмосфера се није мијењала, колоне људи долазиле су из правца Сарајева, Херцеговине, Горажда - прича Сувара и истиче да успјех не би био могућ без преданог и одговорног рада тима људи који је све ово спремао годину.

Велики комплимент фестивалу је то што је међу посјетиоцима "велика борба" за смјештај.

- Нама је што се тиче капацитета и хотелског смјештаја потребно око 6.000 кревета. Хотели су потребни, прије свега Националном парку Сутјеска. Ми ћемо и сљедеће године проширити наш камп, јер очекујемо још већу посјећеност и покушаћемо са градњом неке наше инфраструктуре да задовољимо потребе свих. Дефинитивно остајемо и при томе да се на наш фестивал долази са шатором у руци - најавио је Сувара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана