“Рејдиохед” најавио реиздање старих остварења уз нови албум”Kid Amnesiae”: Звуци прошлости стижу у садашњост

Миланка Митрић/агенције
“Рејдиохед” најавио реиздање старих остварења уз нови албум”Kid Amnesiae”: Звуци прошлости стижу у садашњост

ЛОНДОН - Култни албуми “Kid A” и “Amnesiac” британског састава “Рејдиохед” добиће своја реиздања, те ће 5. новембра бити објављени заједно са албумом до сада необјављених пјесама “Kid Amnesiae”.

Албум “Kid Amnesiae” обједињује пјесме настале 1999. и 2000. године, а на листи која је објављена налази се дванаест пјесама.

- “Kid Amnesiae” је тврђава сачињена од сјећања, полузаборављених и полузапамћених сешна и необјављеног материјала - стоји у објави на званичној страници бенда, гдје су додали да ће све три објавити у новембру, што је за све обожаваоце овог бенда права музичка сензација.

Једна од пјесама на листи је “If You Say the Word”, која је већ објављена као својеврсна најава објаве ова три албума.

- Иако пјесма “If You Say the Word” на први поглед не изгледа као једна од најбољих пјесама “Рејдиохеда”, она је изузетно квалитетна, те је право чудо што није раније угледала свјетлост дана. На размеђи између ранијих пјесама “Climbing Up the Walls” и акустичне “How to Disapper Completely”, она представља исјечак дефинишућег периода у раду бенда, у ком као да је сваки одбачени демо снимак остављен, сакупљајући у себи довољно јачине да траје годинама - навео је Марк Хоган у критици на “Пичфорку”.

Албум “Kid Amnesiae”, осим поменуте, објединиће пјесме: “Like Spinning Plates” и то у “Why Us?” верзији, “Untitled V1”, “Fog”, у “Again Again” верзији, затим “Follow Me Around”, “Pulk/Pull”, у верзији као пјесма “True Love Waits”, “Untitled V2” и “Pyramid Strings”. Такође, на албуму ће се наћи пјесма “The Morning Bell” у верзији “In the Dark”, те “Alt. Fast Track”, “Untitled V3” и “How to Disappear into Strings”.

Албум “Kid A” раније је добио реиздање, и то 2009. године, док је прошле године, поводом 20. годишњице од објављивања овог албума, објављена проширена верзија пјесме “Treefingers”. Албум “Amnesiac” објављен је прије двадесет година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана