Реиздањем албума “Море без обала” бенд “Ван Гог” обиљежио 35. рођендан: Нови вјетар у једра познатим пјесмама

Г.С.
Реиздањем албума “Море без обала” бенд “Ван Гог” обиљежио 35. рођендан: Нови вјетар у једра познатим пјесмама

Музичко путовање групе “Ван Гог” дуго 35 година, од антологијских хитова из осамдесетих, преко иновативних, вишедеценијских музичких и стилских колорита, све до данашњег тренутка, обиљежено је новим, лимитираним реиздањем десетог студијског албума “Море без обала”.

У питању је студијско остварење из 2019. године, објављено под етикетом издавачке куће FIDBOX.

Реиздање албума, поред текстова пјесама и до сада необјављених фотографија у луксузном дигипаку, представља издање намијењено најватренијим поштоваоцима рада групе “Ван Гог”.

Музичка заоставштина рима, акорда и мелодија, спакована у готово четири деценије, добила је спонтани назив “Вангогологија”, а Ђуле, Срба и Гага из “Ван Гога” и даље су спремни за нове музичке изазове.

Фронтмен бенда Звонимир Ђукић Ђуле радо се сјећа почетка рокенрол приче која датира још од 1986. године, али не посустаје на траси “фениксовог креативног пута”. Током протекле године Ђуле и екипа нису пропустили прилику да студијски прибиљеже и нове музичке идеје, које већ, како сами тврде, представљају окосницу будућег студијског издања.

- Албум “Море без обала” је овим реиздањем, после тишине коју нам је пандемија донела, поново добио ветар у једра. Овим посебно дизајнираним издањем и новим спотом за песму “Какво дивно вече” са актуелног албума, обележавамо 35. рођендан групе. Поменута песма је уједно и наш следећи радијски сингл. Људи, једва чекамо да вам концертно кренемо у сусрет и да вас загрлимо музиком - навео је Ђукић.

Албум “Море без обала” своју регионалну промоцију доживио је 2019. године, а београдску јуна исте године под називом “Рока рола”, када је Ђуле са својом екипом у добро познатом експлозивном ритму засвирао како антологијске хитове бенда, тако и пјесме са актуелног студијског албума “Море без обала”.

Са албума доступног у специјалном паковању публика ће моћи да се подсјети и екранизованих хитова за пјесме као што су: “За сузе нема времена”, “Емотивно миниран”, “Можда баш сад”, “Готово је све” и “Више те не волим ко пре”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана