Разилазе се чланови Прљавог казалишта након 45 година, оснивач забранио наступе

Кликс
Foto: muzika.hr

Хрватски Јутарњи лист пренио је да су шпекулације о разлазу Прљавог казалишта истините те да се због несугласица између оснивача Тихомира Филеша и Јасенка Хоуре култни бенд распада након 45 година постојања.

О проблемима у бенду и различитим визијама чланова почело се говорити у 2021. години, а Филеш је за Јутарњи лист потврдио да се разилазе.

Како је казао проблеми су наводно настали јер је Хоура почео радити самосталне пројекте под именом Прљавог казалишта, што је Филеш одлучио забранити.

"Да ствар буде сасвим јасна треба знати да сам ја у бенду 45 година, и као такав његов сам оснивач", започео је Филеш.

Додао је како је у бенду 33 године био не само инструменталист и коаутор музике већ и оснивач и једини менаџер бенда.

"Све што се пословно радило у вези претварања бенда у бренд било је под мојом контролом и у искључиво мојој организацији, па тако и право на име и грб бренда Прљаво казалиште. Све то је било и више него добро познато и Јасенку Хоури протеклих година", испричао је.

Појаснио је како је Хоура без његовог знања почео радити самосталне пројекте те да је због тога дошло до разлаза.

Хоура се потом огласио и за Вечерњи.хр испричао како није знао да је Филеш заштитио бренд и име бенда, али да се не брине због тога.

Додао је и како спрема нови албум и да наставља радити као да се ништа не догађа, иако ће спор вјероватно завршити на суду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана