Ранч "Neverland" славног Мајкла Џексона коначно продат за 22 милиона долара

Кликс
Ранч "Neverland" славног Мајкла Џексона коначно продат за 22 милиона долара

Ранч "Neverland" покојног Мајкла Џексона продат је милијардеру за четвртину почетне цијене овог имања, која је износила 100 милиона долара.

Имање у Лос Оливсу у Калифорнији је купио Рон Буркл, бивши Џексонов пријатељ, рекао је његов портпарол. Буркл је "Neverland" платио 22 милиона долара, саопштио је Wall Street Journal позивајући се на јавне евиденције и три извора која су упозната о купопродајним споразумом.

Ранч који се простире на 1.100 хектара земљишта први пут се нашао у продаји 2015. године за стотину милиона долара, а потом је имање спуштено на цијену од 31 милион долара. Ипак, Буркл је успио добити "Neverland" за још нижу цијену.

Јацксон је 1987. године ово имање платио 19,5 милиона долара, а које је назвао "Neverland", према измишљеном острву на којем дјеца никада не одрастају у причи о Петар Пану. Краљ попа живио је овдје током врхунца свјетске славе, а комплетан ранч је претворио у забавни комплекс, саградивши на њему чак и зоолошки врт.

Деведесетих и 2000-их година "Neverland" је постао средиште различитих истрага повезаних с оптужбама за сексуално злостављање дјеце. Џексон је негирао наводе тужилаца да је "Neverland" користио као свијет маште како би придобијао дјечаке, а 2005. године је ослобођен свих оптужби.

Џексон се од тада никада није вратио у "Neverland", а имање је стављено на продају. Четири године послије умро је у другом дому у Лос Анђелесу усљед срчаног застоја изазваног предозирањем лијековима.

Од његове смрти Џексон је предмет додатних оптужби за злостављање, укључујући оне које су документоване у филму под називом "Leaving Neverland" из 2019. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана