Рамбо Амадеус одржао “Интерпланетарни концерт”: Онлајн наступи једини контакт с публиком

Г.С.
Рамбо Амадеус одржао “Интерпланетарни концерт”: Онлајн наступи једини контакт с публиком

“Интерпланетарни концерт” музичара Рамба Амадеуса још је један од примјера онлајн концерата какве музичари одржавају у времену пандемије, не би ли колико-толико остали у контакту са својом публиком.

- Хвала свима који су гледали, четовали, баш је било узбудљиво. “ВИП бекстејџ” је каснио, али се ипак одржао, и ту хвала свима на стрпљењу - рекао је Амадеус.

Како је нагласио говорећи о онлајн концерту, наступи који остају запамћени су они који су снимани.

- Подсјетићу вас, “Битлси” су постали популарни тако што су снимили Мондовизију. То је био телевизијски концерт са статистима. Велики концерти су снимани, па су емитовани на телевизији, а то је данас једино могуће. Не можемо да пустимо људе да се гужвају и ово је једини канал. Једини начин да жива музика дође до слушалаца - навео је Амадеус.

Амадеус је назначио и то да, ипак постоје неке предности овакве врсте одржавања концерата.

- За млађе посјетиоце сигурно да не постоји ниједна предност, јер је њима мање важно ко наступа, њима је важно да се сви набију у гужву, да буду близу једни другима. Пошто је та потреба физиолошка код младих људи. А за старе, овако као што сам ја и мало млађе, је феноменално јер, прво, не мора да се излази из куће. Друго, човјек се у својој кући много слободније понаша. Може себи да дозволи и ствари које не може на јавним мјестима. Трећа ствар, није гужва на ве-цеу - навео је он.

Према његовим ријечима, онлајн концерт је посебан и по томе што има индивидуални моменат.

- Када је концерт у живо, публика се понаша као једно тијело, као један ентитет. И нема много неких могућности. Овдје ипак, свак сједи у кући и онда имају могућност и да четују, да остављају неке коментаре са стране, тако да задржавају ту индивидуалну могућност да нешто ураде, да се истакну као појединци, рецимо - навео је.

Концерата није било више од годину дана, а Амадеус наводи да, иако је тренутна ситуација прилично лоша, он ће увијек остати оптимиста.

- У свакој промјени тражим предности. Мени чаша кад је пуна до пола ја сам супер задовољан. Не кукам због ове друге половине. У том смислу сам изузетно захвалан што ми је технологија омогућила да свирам и што ће мој бенд послије годину дана да професионално одсвира, и што смо продали неке карте, и што ће да зараде неки динар. И ја с њима - додаје он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана