Принц Чарлс: Обезбиједити помоћ позориштима и оркестрима

Agencije
Принц Чарлс: Обезбиједити помоћ позориштима и оркестрима

Принц Чарлс исказао је забринутост поводом опстанка позоришта и оркестара због пандемије вируса корона и поручио да је важно да се пронађе начин да им се помогне, пренио је ББЦ.

Многа позоришта и концертне хале у Великој Британији нашли су се у неповољном положају након увођења мјера карантина и још нема назнака када би поново могли да почну с радом.

У интервјуу за Класик ФМ у којем је говорио о својој љубави према класичној музици, принц Чарлс је истакао да је важно да се пронађе начин да оркестри и друге умјетничке групе опстану и током пандемије. Он је рекао да су у питању скупи облици умјетности, али да имају снажан утицај у свијету и да мора да се нађе начина да се помогне овим изузетним људима и организацијама да преживе пандемију. Принц је додао и да су културне институције од "изузетног значаја" за економију.

Неке културне и умјетничке институције и организације у Великој Британији већ су упозориле да ће се суочити с финансијским колапсом уколико не буду добиле помоћ Владе због пандемије вируса корона.

Краљевска опера саопштила је да је због вируса корона остала без 60 одсто прихода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана