Приједорски гитариста најбољи на свијету

Срна
Приједорски гитариста најбољи на свијету

ПРИЈЕДОР - Приједорски гитариста, Игор Паспаљ, проглашен је за најбољег електричног гитаристу у свијету, објавио је реномирани свјетски интернет часопис Свијет гитаре.

Да овај приједорски виртуоз на електричној гитари, међу пет финалиста, освоји прво мјесто у свијету, пресудила је заједничка одлука публике, која је гласала путем интернета, стручног жирија и музичких уредника Свијета гитаре.

- Награда се додјељује традиционално од када постоји часописи Гитар ворлд и Гитар плејер, у којима едитори тих магазина бирају гитаристе који су те године оставили неки траг на основу наших Јутјуб канала и других референци. Претпостављам да је можда моја најећа референца била то што сам почео радити за ГТЦ, фирму из Лондона, која је можда највећи онлајн гитар лернинг комјунити на свијету - рекао је Паспаљ раније.

Популарност је стигла јер се за њега чуло захваљујући онлајн часовима гитаре. Овај инструмент је први пут узео у руке као тринаестогодишњак. Магистрирао је на бањалучкој Академији умјетности, гдје је скоро деценију радио као професор, а онда га је пословна прилика одвела у Дубаи, гдје је остао у својој бранши.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана