Приједорчанин Игор Паспаљ у трци за најбољег гитаристу свијета

Г.С.
Приједорчанин Игор Паспаљ у трци за најбољег гитаристу свијета

Приједорски гитариста Игор Паспаљ у трци је за награду за најбољег овогодишњег гитаристу свијета.

Реномирани свјетски часопис “Свијет гитаре” кандидовао га је као виртуоза на електричној гитари и он се за ову награду такмичи међу пет финалиста.

Да ли ће бити први, одлучиће интернет гласање на страници часописа, гдје је овај магистар гитаре и студијски музичар раме уз раме с најбољима у свијету.

Игор Паспаљ је истакао да се та награда додјељује традиционално од када постоје часописи “Guitar World” и “Guitar player”.

- Претпостављам да је можда моја највећа референца била то што сам почео радити за ГТЦ, фирму из Лондона, која је можда највећи онлине гуитар леарнинг цомунитџ на свијету - рекао је Паспаљ.

Популарност је стигла јер се за њега чуло захваљујући онлајн часовима гитаре. Овај инструмент је први пут узео у руке као тринаестогодишњак. Магистрирао је на бањалучкој Академији умјетности, гдје је скоро деценију радио као професор, а онда га је пословна прилика одвела у Дубаи, гдје је остао у својој бранши. Жали што због пандемије овогодишњи финалисти не могу наступати уживо.

- Сваке године финалисти су ишли у Лондон. Нажалост, ове године све је то сведено онлајн, мало скромније, али и даље је то иста та награда, иста титула - казао је Паспаљ.

Интернет гласање завршава се 20. децембра у поноћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана