Прије 15 година напустио нас је Тоше Проески

Г.С.
Прије 15 година напустио нас је Тоше Проески

Данас се обиљежава тужна 15. годишњица смрти македонског славуја Тоше Проеског, који је погинуо у стравичној несрећи на аутоцести у близини Нове Градишке око 6 сати и 20 минута ујутро. Имао је само 26 година.

Иза себе је оставио пјесме, али и реченице по којима ће остати упамћен, а посљедњим изјавама вечер прије смрти, у којем је изјавио “како му је свега пуна глава”, ушао је у легенду. Његови наступи пунили су дворане без обзира на то у којој су се држави одржавали, публику је освајао гласом, стасом и карактером, а познат је био и по својој скромности.

Његове ријечи ‘Ве сакам сите’ (Све вас волим) ни данас нису заборављене, а колико је био несебичан и скроман откривао је како на наступима тако и у интервјуима. 

Рекао је и како жели дјевојку која цијени праве вриједности, а не материјалне. Да је био скромни младић великог срца, показивао је и својим дјелима: увијек је несебично помагао онима којима је то било најпотребније.

“Причате како је живот диван. И је, само да потраје још мало”, испричала је његова старија сестра македонским медијима у једном интервјуу што је рекао прије трагичне погибије.

Соба у којој је Тоше спавао још увијек је нетакнута. Сто метара даље стоји криж, постављен у његову част.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана