“Пријатељи” направили више од 1,4 милијарде долара

Г.С.
“Пријатељи” направили више од 1,4 милијарде долара

Двадесет седам година након објављивања прве епизоде популарног ситкома, његове звијезде и креатори поново су у пуном сјају.

Окупљање “Пријатеља” донијело је сваком од шесторо главних глумаца чак по пет милиона долара. Али то је само дијелић онога колико су зарадили током 27 година.

Дуго очекивано ново окупљање “Пријатеља”, односно специјал који је емитован прошлог четвртка на каналу “ХБО Макс”, донио је Дејвиду Швимеру, Мету Лебланку, Метјуу Перију, Џенифер Анистон, Кортни Кокс и Лиси Кудроу по пет милиона долара, тврди извор магазина “Форбс”.

Није лоше за једнократни ангажман, али ништа посебно у поређењу са оним што су зарадили током скоро три деценије дугог приказивања ситкома, пише “Форбс”.

Изузетно популарна телевизијска комедија остварила је готово 1,4 милијарде долара од почетка емитовања 1994. године. Од тога, “Форбс” процијењује да је шест звијезда “Пријатеља” добило скоро 816 милиона долара зараде прије опорезивања, што је отприлике 136 милиона долара за сваког од њих.

Креативни тим серијала Дејвид Крејн и Марта Кауфман, као и коизвршни продуцент Кевин Брајт, подијелили су зараду од најмање 550 милиона долара.

Док су били емитовани на каналу НБЦ, од 1994. до 2004, “Пријатељи” су били обавезан ТВ садржај четвртком увече, заједно са серијама попут “Сајнфелда” и “Вил и Грејс”.

Ипак, само “Пријатељи” су привлачили у просјеку 25 милиона гледалаца за сваку од епизода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана