Пријатељи и колеге опраштају се од Др Скендија: Одлазак бањалучког пионира електронске музике

Г.С.
Пријатељи и колеге опраштају се од Др Скендија: Одлазак бањалучког пионира електронске музике

Музичар и текстописац Младен Кесер, познатији по умјетничком имену Др Скенди, преминуо је у Бањалуци, а његов одлазак потресао је многе пријатеље, колеге и Бањалучане који су одрастали уз звуке његове музике.

Према незваничним информацијама, Кесер се протеклих десетак дана лијечио у Универзитетском клиничком центру у Бањалуци од посљедица вируса корона. Преминуо је у суботу послијеподне.

Бањалучку сцену је напустио ди-џеј, музички продуцент и текстописац са вишедеценијским искуством.

Свима је добро познат као пионир електронске музике у Републици Српској и БиХ, али и као творац прве техно ди-џеј асоцијације “Медиум” из 1994. године. Младен Кесер је био и члан прве екипе “Нес” радија.

Од Скендија су се опростили многи обожаваоци и пријатељи путем друштвених мрежа, а један од њих је и Ведран Шевчук, који је за “Глас Српске” казао да је Скенди био испред свог времена у много чему.

- Познавао сам Скендија још из доба интернет играоница и доба IRC-а. Мислим чак да смо се преко IRC-а и упознали, наравно на његовом IRC серверу. Био је велики креативац. Био је испред доба у којем је живио, почевши од музике која је за њега била посебна врста љубави, преко After Effectsa у којем је, између осталог, тој својој музици давао слику програмирања и игара. Оставио је велик траг у историји Бањалуке и неће бити заборављен - навео је Шевчук.

Прије неколико мјесеци Младен Кесер је представио публици нови албум “BootLoop”, објављен за “Count Zero Records”.

У интервјуу који је дао за “Ехо” портал истакао је да је нови албум скуп више праваца електронске музике. Казао је да од пјесме “BootLoop” крећу урбани, мелодични техно звуци са мјешавином “drum&base” ритма, као и дигиталног гласа. Том приликом је истакао да је, поред ове пјесме, нумера

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана