Преминуо легендарни музичар Кићо Слабинац

Агенције
Преминуо легендарни музичар Кићо Слабинац

ЗАГРЕБ - Легендарни хрватски пјевач, гитариста, композитор и аранжер Крунослав Кићо Слабинац преминуо је јутрос у 6.50 часова у болничкој соби загребачког Клиничко-болничког центра Ребро, гдје је био на лијечењу посљедња три мјесеца.

Славонски музичар је почетком августа завршио у болници због коронарне болести која му је захватила крвне жиле. Но упркос успјешном оперативном захвату на срцу опоравак се закомпликовао јер рана на прсном кошу није зарастала како треба. Урађена су му три стента,с од тада је био на интензивној њези и на респиратору.

Прије неколико дана требало је да буде скинут са респиратора, али се његово стање поново погоршало са упалом плућа и инфекцијом.

Иза Слабинца су остала двојица синова - Павао (41) и Иван (39), пријатељи и велики број познаника и обожаватеља.

Слабинац је рођен 1944. године у Осијеку.

Музиком и глумом почео је да се бави још у основној школи. Свирао је тамбурицу и глумио у дечјем позоришту.

Каријеру је започео у рок саставу Динамити, а након тога је отишао у војску. Послије се вратио музици, а током своје дугогодишње каријере сарађивао је са великим именима регионалне сцене - Дорђем Новковићем, Зденком Руњићем, Арсеном Дедићем, Драгом Бритвићем...

Слабинац је био један од најпопуларнијих пјевача бивше Југославије, а његове пјесме "Плавуша", "Поклони ми један дан", "Због једне дивне црне жене", "Три слатке ријечи" постале су велики хитови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана