Преминуо Џеј Рамадановски VIDEO

Г.С.
Преминуо Џеј Рамадановски VIDEO

Пјевач Џеј Рамадановски преминуо је данас у 56. години живота, након што му је стало срце, преноси портал Пинк.рс.

Пјевача су покушали да реанимирају, али је ипак преминуо. У посљедњем интервјуу за медије Џеј је признао да боји да ће добити корону и да је у строгом карантину.

“Не смијем нигде да излазим да не бих дошао у ризик да се заразим. Већ сам имао здравствених проблема са срцем и вирус за мене може да буде кобан. Не виђам се са чак ни са најбољим пријатељима и морам да признам да ми много недостаје кафана. Боем сам у души и једва чекам поново да одем у неку биртију кад све ово прође, иако не бих смио да пијем”, рекао је неданво Џеј на почетку разговора.

Џеј је прије три године оперисао срчане залиске у Бечу и тада су му доктори рекли да мора строго да води рачуна о исхрани и здравом животу. Међутим, све што су они саветовали певачу је на једно уво ушло, а на друго изашло:

“И данас сам на вези са љекарима из Аустрије. Контролишу ме и подсјећају да водим рачуна о себи, избјегавам велика окупљања и да пазим шта једем. Али нема ништа од моје дијете и здравог живота. Нагојио сам се откако се слабо крећем. Доктори ми причају да морам да пазим шта једем, а ја наручујем брзу храну. Волим и да попијем, мада и то сад ријетко радим јер се не виђам ни са ким.”

Пјевач је говорио да не може да се одрекне дувана:

“Цигаре нисам оставио, то годинама безуспјешно покушавам. Борим се са тим пороком, трудим се да баталим, али не иде. Шта ћу кад ми пријају.”

Рођен је у вишечланој породици обућара Мазлама и раднице Градског Зеленила Барије Рамадановски као једино мушко дијете. Породица Рамадановски води поријекло из општине Ресан у Македонији.

Ране године живота проводи у Скендербеговој улици на Дорћолу. Након развода родитеља извјесно вријеме проводи живећи са баком по мајци, да би послије због склоности ка малољетничкој деликвенцији вријеме до пунољетства провео по домовима за васпитање дјеце и омладине.

У току боравка у дому изучава аутолакирерски занат и након одслужења војног рока посао добија у Индустрији пољопривредних машина “Змај” гдје се међутим не задржава дуго, и враћа се животу на улици и ситном криминалитету.

У то доба музиком се бавио аматерски. Упознавши се са Марином Туцаковић, одлучује се на први озбиљнији корак у бављењу музиком. Са пјесмом “Зар ја да ти бришем сузе” учествује на фестивалу МЕСАМ 1987. године и осваја друго мјесто. Током 1990-их био је популаран у цијелој некадашњој Југославији а нарочито у Србији, Македонији, Хрватској и Босни и Херцеговини. Док је био на врхунцу популарности правио је турнеје по иностранству (у Њемачкој, Шведској, Канади, САД…)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана