Преминуо чувени пјевач групе "Ил диво"

RTRS
Foto: getty images

Шпански пјевач Карлос Марин, нашој публици познат као члан групе "Ил диво", преминуо је у болници од посљедица вируса корона.

Марину је ковид 19 дијагностикован 7. децембра, а већ сутрадан је хоспитализован, те је неколико дана касније стављен је у медицински индуковану кому у Краљевској болници у Манчестеру, пише Блиц.

Овај 53-годишњи Шпанац је био хоспитализован на одјељењу интензивне његе, а интубиран је након што му је ниво кисеоника опао.

Смрт славног пјевача је потврдила и група "Ил диво" на Твитеру.

- Сломљеног срца вас обавјештавамо да је наш пријатељ и партнер Карлос Марин преминуо. Недостајаће својим пријатељима, породици и фановимаа. Никада неће постојати такав глас или дух какве је имао Карлос. Већ 17 година нас четворо смо заједно на овом невјероватном путовању са "Ил дивом" и наш драги пријатељ ће нам недостајати. Молимо се за њега и надамо се да његова прелијепа душа почива у миру - написали су чланови састава - Дејвид, Себастијен и Урс.

Марин је само два дана прије него што је завршио у болници, односно 6. децембра, одржао свој посљедњи концерт са "Ил дивом" у Бату, а почетком мјесеца је са ентузијазмом причао о наредним наступима.

Иначе, пјевач је био дио ове хит групе од самог оснивања 2003. године, а "Ил диво", који се сматрају пиониром оперског попа, продали су више од 30 милиона албума широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана