Преминуо бивши гитариста “Ред хот чили пеперса”: Отишао Џек Шерман

Г.С.
Преминуо бивши гитариста “Ред хот чили пеперса”: Отишао Џек Шерман

Џек Шерман, други гитариста легендарног састава “Ред хот чили пеперс”, који је свирао на деби албуму бенда, преминуо је у 65. години.

Како преносе медији, узрок смрти талентованог музичара није познат. Бивше колеге из бенда огласиле су се поводом његове смрти истичући да је био јединствен.

- Био је посебан лик. Желимо Џеку Шерману мирну пловидбу на други свијет. Свирао је на нашем дебитантском албуму, као и на првој турнеји у САД. Захвални смо му на добрим и лошим тренуцима и свему између. Почивај у миру на буги платформи - саопштили су чланови “Пеперса” на званичним налозима бенда на друштвеним мрежама.

Џек Шерман се придружио групи 1983. године и свирао са “Пеперсима” током њихове прве америчке турнеје 1984. године, на којој су промовисали свој дебитантски албум. С њима је снимио још два албума “Mothers Milk” и “The Abbey Raod”.

Осим што је свирао гитару, Шерман је био и сукомпозитор пјесама на другом албуму “Freaky Stylex”.

Шерман је на мјесту гитаристе бенда замијенио Хилела Словака, једног од оснивача “Ред хот чили пеперса”, али је напустио групу када се Словак вратио 1985. године.

Послије тога сарађивао је са многим познатим бендовима и пјевачима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана