Преминула Барби Кели

Г.С.
Преминула Барби Кели

Још једна тужна вијест потресла је музички свијет - преминула је Барби Кели, чланица популарног ирског бенда “Кели фемили” (The Kelly Family). Имала је само 45 година, а умрла је свега неколико дана прије свог рођендана.

Информацију о прераном одласку омиљене музичке звезде објавили су чланови њене породице на званичнојј интернет-страници бенда, који је деведесетих жарио и палио сценом хитовима као што су “An Angel”, “Fell in Love With an Alien” и “Nanana”.

“Наша вољена сестра Барби преминула је прије неколико дана након кратке болести. Дубоко смо ожалошћени, бескрајно ће нам недостајати и увијек ћемо је носити у срцу. Захваљујемо свима на саосјећању и молитвама”, написали су, али нису навели од чега је звијезда боловала.

Њен брат Џими у отвореном писму из 2013. открио је како се Барби дуго борила с озбиљним менталним проблемима који су јој онемогућавали самосталан живот.

“Не може се сама бринути о себи, мора бити под сталним надзором... Живот у средишту јавности није био добар за њу”, рекла је својевремено и Барбарина сестра Патриша.

Барби се управо због менталне болести прије 20 година повукла из јавности. Као млада, у породичном бенду “The Kelly Family” свирала је удараљке и гитару, а повремено се с члановима породице појављивала и на концертима и учествовала у стварању њихових албума.

Ирско-амерички музичари каријеру су започели 1975. године уличним концертима које су одржавали широм Еуропе. Велики пробој на музичкој сцени имали су 1994. године кад су снимили хит-албум “Over the Hump”, који је браћу и сестре Ејнџела, Падија, Патришу, Маите, Кети, Барби, Џона, Џимија и Џоија претворио у мегазвијезде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана