Премијера филма о Милану Младеновићу сутра на телевизијама широм региона: Сјећање на Дјечака из воде

Г.С.
Премијера филма о Милану Младеновићу сутра на телевизијама широм региона: Сјећање на Дјечака из воде

Задужбина Милана Младеновића, организација која чува спомен на лик и дјело Дјечака из воде, представиће сутра документарни филм који је снимљен током Милановог боравка у Бразилу.

“Праиа до Венту Етерну” или у преводу “Плажа вечног ветра”, документарни је филм који је у октобру приказан пред стручном јавношћу у Београду и Загребу, а сада ће и шира јавност имати прилику погледати ово дјело.

Филм је снимљен 1994. године за вријеме ратних дешавања у бившој Југославији, а обогаћен је и записима из Младеновићевог дневника.

Разочаран ситуацијом у бившој држави, Милан је одлучио да спакује кофере и оде код пријатеља Митра Суботића у Бразил гдје се посветио и снимању албума “Angel's Breath” који је први пут у потпуности објављен у јуну ове године.

Вјероватно најпознатија пјесма с албума “Angel's Breath”  јесте пјесма “Црв” коју је Милан написао са својом дјевојком изреволтиран због бомбардовања пијаце Маркале у Сарајеву.

- То је просто текло својим током. Сјели смо и спонтано написали ту пјесму. Не знам да ли знате који је директан повод за настанак те пјесме? Ми смо тада били у Бразилу, то је био 5. фебруар 1994. године, и тог дана су гранатиране Маркале у Сарајеву. Нас је то, наравно, јако потресло и након што смо сазнали те вести, Суба, он и ја смо седели и разговарали сатима о свему што се дешава и просто сели и написали у даху ту песму - изјавила је Маја Марић раније ове године, осврнувши се на сам настанак пјесме “Црв”.

На официјелним каналима Задужбине Милана Младеновића објављено је тачно вријеме када ће љубитељи лика и дјела Милана Младеновића имати могућност да прате регионалну премијеру овог филма, а гледаоци у БиХ имаће прилику да сутра од 17.20 филм погледају на каналу Алтернативне телевизије, те на ТВ Сарајево од 17.40.

Филм ће у Србији бити емитован на трећем програму РТСа- од 21.55 часова, док ће у Црној Гори у два термина (20.10 и 23.30) бити емитован на Првој ТВ, а у Хрватској од 19. 15 на CMC ТВ и на “Југотону”.

Филм ће на “Јутјуб” каналу Задужбине Милана Младеновића бити приказан од 20 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана