Пред овом српском глумицом и пјевачицом клечао је и чувени Салвадор Дали

ГС
Пред овом српском глумицом и пјевачицом клечао је и чувени Салвадор Дали

Глумила је много, између осталих улога била је и Коштана у Народном позоришту. На филму је остварила велики број улога, а филм “Скупљачи перја” Александра Саше Петровића донио јој је велику славу.

Оливера Катарина остала је упамћена као једина жена пред којом је клечао чувени Салвадор Дали, опчињен њеном љепотом и гласом, након 72 узастопна концерта које је одржала у париској Олимпији.

Први пут се удала за Вука Вуча, али се развела након двије године. Велико пријатељство и љубав са легендарним Ратком Дражевићем отворили су јој врата свјетског филма.

Након седам година љубави растаје се од Ратка и удаје за потпредсједника градске владе Београда Миладина Шакића. Са њим добија сина Манета, који је постао сликар.

О њеном гласу и љепоти писало се свуда гдје је наступала. РАИ је Оливеру Катарину прогласио за најљепши глас Медитерана. "Њујорк Тајмс" је писао да је рођена нова Ана Мањани, а француска штампа да нема на чему да завиди Брижит Бардо. Прије три године, 2013. године, одржала је опроштајни концерт у Центру "Сава".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана