Познати рокер производи српску ракију: Име јој дао по псовки

Агенције
Познати рокер производи српску ракију: Име јој дао по псовки

Бил Гулд, басиста бенда “Faith No More” је захваљујући путовањима са бендом упознао различите културе и традиције, али му се српска изгледа баш допала.

Током својих путовања и наступа имао је прилику да проба српску ракију, којом се толико одушевио да је одлучио да покрене своју производњу, пише портал Balkanrock.

Очаран балканском културом, одлучио је да направи своју личну ракију под називом “Yebiga”.

“Многи ово не знају, али идући на турнеје и путујући деценијама по Балкану постао сам веома привржен познатом алкохолном пићу које се зове ракија. У тој области се правила вијековима, али се чини да већина људи у Америци не зна за њу. И ако знају, изгледа да су упознати само са гадним стварима”, рекао је Гулд.

Додао је да га не одушевљава само укус већ и чињеница да се ради о важном дијелу балканске културе и да се ракија испија на вјенчањима и сахранама.

“Одлучио сам да направим своју верзију ракије. Посљедњих неколико година моја мисија је била да донесем у Америку добру ракију, и то сам напокон постигао са “Yebiga”, каже Бил.

“Yebiga” ракија производи се у Србији и извози у САД. “Тренутно је доступна само у Калифорнији, али планирамо да је раширимо по Сједињеним Државама”, рекао је музичар.

Гулд је очигледно упознат са традицијом ракије у Србији, па помиње како је добра у отклањању тегоба приликом грипа и прехладе, може да се користи као водица за испирање уста, за дезинфекцију, али и полирање аутомобила.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана