Познати први финалисти Евросонга: Србија и Хрватска прошле даље

Г.С.
Познати први финалисти Евросонга: Србија и Хрватска прошле даље

ЛИВЕРПУЛ - Представник Србије Лук Блек са пjесмом "Само ми се спава" вечерас је усиео да се пласира из првог полуфинала "Пјесме Евровизије" у финале 13. маја у Ливерпулу.

Блек се представио визуелно ефектним, дистопијски интонираним наступом пред посјетиоцима у Ливерпулској арени, али након гласања телевизијских гледалаца нашао се међу десет од 15 полуфиналиста који су отишли у финале.

У финале је успио да се пласира други извођач из региона, представник Хрватске алтернативни састав Лет 3 са политички двосмисленом, ангажованом пјесмом "Мама Сч".

У финале 67. "Евровизије" прошли су представници Молдавије, Швајцарске, Финске, Чешке, Израела, Португала, Шведске и Норвешке.

Водитељке првог полуфинала биле су Јулија Санина, Хана Вадингем и Алеша Диксон а такмичење је у испуњеној дворани протекло у традиционалном евровизијском духу са здушним навијањем посјетилаца за омиљену пјесму или земљу, уз махање заставама.

У ревијалном дијелу ја наступила британска поп пјевачица Рита Ора.

Друго финале је 11. маја у Ливерпулу, а земље које ће наступити су: Данска, Јерменија, Румунија, Естонија, Белгија, Кипар, Исланд, Грчка, Пољска, Словенија, Грузија, Сан Марино, Аустрија, Албанија, Литванија, Аустралија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана