Повратак шведских поп звијезда: ABBA креће на холограм турнеју

Б.П.
Повратак шведских поп звијезда: ABBA креће на холограм турнеју

Легендарна поп група ABBA најавила је издавање чак пет нових пјесма након 39 година паузе од последњег албума, те велико изненађење за све фанове, о којем је данас откривено нешто више детаља.

Бенд из Шведске покренуо је нови сајт ABBA Voyage, а обожаваоци су позвани да се пријаве за нови пројекат.  У питању је  холограм турнеја на коју се већ дуго чека пошто су је чланови бенда најавили 2016. године. Квартет који чине Анета Фалтског, Ана-Фрид Лингстад, Бјорн Улвеус и Бени Андерсон је поново почео да снима у студију 2018. године и обећали су да ће објавити двије пјесме до краја те године.

Премијера двије нумере: "I Still Have Faith In You" и "Don't Shut Me Down", неколико пута је одлагана и чланови групе сада планирају да објаве пет пјесама, одједном како би се захвалили обожаваоцима на стрпљењу. Поменути сајт отворен је јуче прије подне уз криптовану слику четири ужарене планете и датум 2. септембар.  У перформансу ће се појавити холограми чланова групе који ће изводити хитове "Waterloo", "Dancing Queen" и "Mamma Mia" …Холограми ће се појавити на позорници у источном Лондону направљеној посебно за ову прилику, а обожаваоци ће моћи и да погледају документарни филм о повратку групе.

Ову идеју је смислио менаџер бенда "Spice Girls", Сајмон Фулер, рекао је Улвеус за BBC током почетне фазе продукције.

-Дошао је у Стокхолм и предложио нам да направимо наше дигиталне копије у одређеном старосном добу, те да те оне оду на турнеју, пјевају наше пјесме док синхронизовано покрећу усне. Видео сам пројекат само до пола и већ ме је одушевио - објашњава Улвеус.

ABBA је шведска супергрупа основана 1972. године и чинили су је текстописци Улвеус и Андерсон, као и и пјевачице Фалтског и Лингстад, које су касније имале успјешне соло каријере. Међутим, успјех који су заједно постигли засјенио је све што су до тада појединачно радили.

Након побједе на "Евровизији" 1974. године са песмом "Waterloo“, распродато је готово 400 милиона синглова и албума ове групе широм свијета.

Мјузикл "Мamma Mia"!, настао од њихових пјесама, а који су продуцирали   Улвеус и Андерсон, видјело је више од 50 милиона људи. Током најуспешнијег периода, Улвеус и Фалтског су се развели, баш као и Лингстад и Андерсон, а бенд се коначно распао 1983. године.

На последњим снимањима 1982. године настали су хитови "Under Attack" и "Тhe Day Before You Came", које су се нашле на компилацији "Синглови". Последњи заједнички јавни наступ имали су три године касније у шведској верзији емисије "Ово је твој живот" у част менаџера групе Стига Андерсона.

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана