Повратак незаборавним данима “Пријатеља”

Г.С.
Повратак незаборавним данима “Пријатеља”

Прије 17 година емитована је посљедња епизода једног од најпопуларнијих ситкома “Пријатељи”, а специјална епизода названа “Пријатељи: поново на окупу”, прошле седмице емитована је на каналу ХБО макс.

Емитовање ове серије почело је далеке 1994. године, а од тада, па до данас, ликови шесторо пријатеља - Монике, Фиби, Рејчел, Џоија, Роса и Чендлера, остали су међу омиљеним код гледалаца широм свијета. Вјерни поштоваоци серију су гледали више пута, враћајући се смијеху и свакодневици ове популарне шесторке, која је многима прирасла срцу, те је тако серија и данас остала популарна.

Глумци Метју Пери, Џенифер Анистон, Кортни Кокс, Мат Лебланк, Дејвид Швимер и Лиса Курдоу сагласни су да је снимање и емитовање серије, које је трајало десет година, било незаборавно искуство.

- Занимљиво је да, кад се сретнемо, чини се да нимало времена није прошло. Само наставимо тамо гдје смо стали - навео је Мет Лебланк.

Кортни Кокс истакла да је током снимања специјалне епизоде била преплављена успоменама на десет незаборавних година. Иако епизода коју су снимили није имала сценарио, свако од њих је имао идеју чиме се њихови ликови баве данас. Она је рекла да би њен лик Моника била тип мајке која би се такмичила са другима.

- Живјела бих у Конектикату са Мајком и дјецом. У школи бих била задужена за ликовну културу. Увијек би подржавала другачију дјецу - навела је Лиса Курдоу, укључујући се у причу о будућности њихових ликова.

У оквиру поменуте специјалне епизоде, откривено је да и толико година након завршетка емитовања, постоје бројне тајне везане за глумце и ликове које су играли. Једна од њих је компликован љубавни однос између ликова Роса Гелера и Рејчел Грин. Швимер и Анистонова су открили да су између њих постојале велике симпатије на почетку снимања серије, али да су се први пут пољубили када су то њихови ликови учинили на екрану 1995. године.

- Сјећам се само да сам једном рекла Дејвиду да ће бити глупо ако се стварно први пут пољубимо испред камера националне телевизије. И заиста, први пут смо се пољубили у кафе шопу - изјавила је Анистонова.

Страствени пољубац у кафићу “Централ перк” у епизоди друге сезоне представља врхунац серије све док два лика нису коначно завршила заједно 2004. године.

Серија је имала укупно 236 епизода, распоређених у десет сезона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана