Повратак глумачке и музичке диве Оливере Катарине

Глас Српске
Повратак глумачке и музичке диве Оливере Катарине

Глумачка и музичка дива Оливера Катарина одржаће концерт 11. маја у "Комбанк дворани", реновираној дворани Дома синдиката.

Једна од најљепших и најталентованијих жена овог дијела Европе, о чијим успјесима је писала свјетска штампа, враћа се на мјесто гдје је одржала неке од најљепших концерата. Оливера Катарина поклониће публици препознатљиву емоцију у извођењу старих српских пјесама, познатих ромских нумера, чувених руских пјесама и шлагера.

- Публика ће имати прилику да чује хитове "Седим у једном париском локалу", "Ђелем, ђелем", "Алај ми је вечерас по вољи", "Нишка бања", "Причај ми о љубави", "Шу-шу", "Верка калуђерка", "Шошана", "Никад не заборави дане наше љубави" - навели су организатори.

Прошлогодишњи боравак на Филмском фестивалу у Кану, гдје је позвана као специјална гошћа поводом обиљежавања пола вијека од премијерног приказивања филма "Скупљачи перја", Оливери Катарини је дао нову енергију и посебан елан у припремама за предстојећи концерт у Београду.

У јуну прошле године уручен јој је "Златни печат" Југословенске кинотеке за изузетан допринос филмској умјетности. Током каријере дуже од 50 година играла је у више од 30 филмова, сарађивала са свјетски познатим редитељима, наступала у чувеној дворани "Олимпија" у Паризу, а у њеној биографији стоји и да јој је композитор Шарл Димон, који је писао шансоне за Едит Пјаф, посветио композицију "Један дан после краја света".

Пјесма "Ђелем, ђелем", коју је отпјевала у филму "Скупљачи перја", постала је званична химна свих Рома свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана