Посвета Влади Дивљану

Г.С.
Посвета Влади Дивљану

Емотивна музичка поема "Небеска Русија: 4 Маљчика", посвећена једном од посљедњих џентлмена рокенрола Влади Дивљану, приређена је у двоструком издању концерта у великој дворани Коларчеве задужбине у Београду, захваљујући пијанистима Александру Шандорову и Немањи Николићу.

Вишеструко значење назива самог догађаја спојено је пјесмама "Небеска тема", "Русија" и "Маљчики", док број четири у наслову асоцира на Дивљана, Шандорова, Николића, као и омиљеног композитора свих учесника пројекта, Сергеја Прокофјева, односно његов "Концерт за клавир и оркестар бр. 3".

Лик и дјело Владе Дивљана од прошле године је у великој експанзији, посебно због успјеха популарног документарца "Небеска тема: Прича о Влади Дивљану" у режији Младена Матичевића, као и изненадним оснивањем више трибјут бендова који славе његову каријеру и често одржавају концерте у Београду.

Рок критичар и новинар Душан Весић промовисао је књигу "Бунт деце социјализма" у Требињу, у оквиру пројекта "Нектар ОК фест караван". Планирани програми овог пројекта требало је да буду завршени синоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана