Породица инспиратора "Топ гана" тужила Парамаунт Пикчерс

Танјуг
Породица инспиратора "Топ гана" тужила Парамаунт Пикчерс

ЛОС АНЂЕЛЕС- Породица аутора чији је чланак инспирисао филм Тома Круза "Топ ган" из 1986. године, тужила је Парамаунт Пикчерс због кршења ауторских права поводом овогодишњег наставка блокбастера "Top Gun: Maverick".

Према тужби поднесеној федералном суду у Лос Анђелесу, јединица Парамаунт Глобал није успјела да поврати права на чланак Ехуда Јонаја „Топ Гунс” из 1983. године од његове породице, прије него што је објавио наставак, преноси Ројтерс.

Наводи се да су Шош и Јувал Јонај, који живе у Израелу, и Ехудова удовица и син, рекли да је Парамаунт намјерно игнорисао да су им ауторска права враћена у јануару 2020. године, оглушујући се на савезни закон о ауторским правима.

Парамоунт није одмах одговорио на захтјеве за коментар.

Додаје се да је тужбом тражена неодређена одштета, укључујући и неке профите од филма „Top Gun: Maverick“, као и да се Парамаунт блокира у дистрибуцији филма или даљих наставака.

Ројтерс истиче и то да је „Top Gun: Maverick" највећи овогодишњи хит на благајнама, који је зарадио 291 милион долара у Сjеверној Америци и 548,6 милиона долара широм свијета у првих 10 дана објављивања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана