Помјерен термин концерта Марије Шерифовић у Бањалуци

istinito.com
Помјерен термин концерта Марије Шерифовић у Бањалуци

Концерт Марије Шерифовић у Бањалуци, који је био најављен за 4. август, биће одржан дан раније, 3. августа, како се не би поклапао са обиљежавањем егзодуса Срба из Хрватске.

Организатор концерта РТВ Контакт, у договору са менаџментом Марије Шерифовић,одлучио је да концерт планиран за 4. август помјери дан раније, тако да ће ова популарна пјевачица наступити пред бањалучком публиком 3. августа на тврђави Кастел, у 21. час.

РТВ контакт у саопштењу наводи да се на промјену термина одлучио због негативних реакција јавности које су услиједиле због преклапања термина концерта са обиљежавањем егзодуса српског народа из Хрватске у акцији Олуја.

- Како је распоред концертних наступа и других обавеза регионално популарне пјевачице Марије Шерифовић углавном попуњен и по неколико мјесеци унапријед, менаџмент нам је доставио веома ограничен број слободних термина за мјесец август и никако се не може говорити о нашој намјери да се циљано и са предумишљајем организује концерт на дан великог страдања српског народа током акције „Олуја“, наведено је у образложењу одлуке РТВ Контакт.

У саопштењу се подсјећа да је 4. август прихваћен као термин јер се "годинама уназад централно обиљежавање годишњице страдања Срба у „Олуји“ у Бањалуци одржавало 5. августа", као и да је тај датум прије двије године био проглашен Даном жалости у Србији и Републици Српској.

- Искрено нам је жао ако је најава концерта за 4. август код било кога проузроковала патњу и бол јер нам то никако није била намјера. Наша медијска кућа се увијек са највишим поштовањем односила према великој трагедији и патњи која је задесила наш народ и то поштовање ни овај пут неће бити изневјерено, истиче се у саопштењу Контакта.

Организатор је саопштио да све улазнице купљене за претходни термин важе и за нови термин концерта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана