Почиње осми “Нектар ОК фест” на Сутјесци: “Апокалиптика” звијезда спектакла на Тјентишту

Приредио: Бранислав Предојевић
Почиње осми “Нектар ОК фест” на Сутјесци: “Апокалиптика” звијезда спектакла на Тјентишту

ФОЧА - Чланови култног финског састава “Апокалиптика” наступиће као главне звијезде прве вечери осмог по реду “Нектар ОК феста” на добро познатој локацији Тјентиште у “Националном парку Сутјеска”.

Осим уживања у фантастичном амбијенту, једне од засигурно најљепших дестинација у региону, фестивалска публика биће у прилици да од вечерас па све до недјеље ужива и у одличном програму који на Тјентиште доноси мноштво разноврсних садржаја.

Први фестивалски дан започиње на “Сара ОК самер” стејџу уз ди-џеј програм “Афтер афер” и  Петра Дундова, потом слиједи наставак програма на “Скај Кола ОК” стејџу уз “Ортодокс Келтс” и “Саншајн”. Вечерњи сати на главном стејџу резервисани су за одличан програм и атмосферу за коју ће се побринути “И-плеј”, Никола Врањковић, “Гоблини” и фински симфонијски метал бенд “Апокалиптика”, који је публици обећао спектакл за финале прве вечери.

Басиста “Гоблина” Владо Кокотовић раније је рекао за “Глас Српске”, говорећи о наступу на “Нектар ОК фесту”, да једва чека другу свирку  на овом фестивалу

- Свирали смо једном тамо, чини ми се пред пандемију. Свирка је била одлична, али смо стигли у задњи час, одвирали концерт и кренули назад. Надам се да ћемо овај пут лагано стићи, мало обићи сам простор Сутјеске, који дефинитивно има митски статус у сећању овог региона. Стварно тај простор изгледа феноменално, као народ смо одрасли уз косовски мит, али наша генерација је одрасла уз митове из ратних филмова и партизанске историје о Сутјесци и Неретви - рекао је Кокотовић. 

Другога дана програм креће од 12 часова крај базена уз Младена Томића и Александера Џија, док ће се за наставак добре атмосфере бринути Едо Маајка и “Лет 3”. Грозница суботње вечери посјетиоце очекује уз “Силенте”, “Урбан & 4”, Нену Белана и “Фиуменс” те “Дубиозу колектив”, а посјетиоци ће уживати у афтер партију уз ди-џејеве.

Трећи фестивалски дан започиње у одличном ритму уз наступе Дејана Миличевића и Марину Карамарко, да би на “Скај Кола стејџу” дневни програм наставили “М.О.Р.Т.” и Војко В. У самом финишу фестивала на главном стејџу  наступају састави “Зостер”, “Психомодо поп”, “С.А.Р.С. “и Кирил Џајковски.

Марио Кнезовић из бенда “Зостер” каже да је “ОК фест” простор специфичне вибрације.

- То је Сутјеска и Тјентиште, један чудесан простор у сваком погледу, од историје преко природе до музике. Надам се да ће у будућности “ОК фест” постати, једна ако не свјетска, тада макар европска дестинација, гдје ће се прожимати музика, екологија и једна добра вибрација - навео Кнезовић. Подсјећамо, фестивалски камп је отворен од јуче, а сви који се у посљедњи моменат појаве на Тјентишту пакет улазница за сва три фестивалска дана по цијени од 60 КМ могу да купе на лицу мјеста, на рецепцији фестивалског кампа.

Пратећи програм

Ове године програм “ОК синема зоне” реализује се у сарадњи са Фестивалом музичког документарног филма “Док'н'Ритам”.

Прве вечери на програму су пројекције документарних филмова на тему музике “Победници су досадни” и “Сужени снови – Репетитор у ЦЗ-у”, друго вече доноси филм “Викторија, 15”, а финалне треће вечери приказују се филмови: “Њујорк, ходочашће” и “Ускрс, град и рокенрол”. Током три фестивалска дана посјетиоци осим одличне музике и филмова имају прилику да уживају у промоцијама књига, рафтинг авантури на Тари, планинарским шетњама и посјетама “Националном парку Сутјеска”, те јога зони и други догађајима.         

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана