Почело емитовање “Камионџија” у режији Филипа Чоловића: Прича о Жићи и Баји омаж Паји и Јарету

Г.С.
Почело емитовање “Камионџија” у режији Филипа Чоловића: Прича о Жићи и Баји омаж Паји и Јарету

Сви који су вољели познате ликове камионџија Паје и Јарета, вјероватно ће вољети и ликове Жиће и Баје, јунаке серије Филипа Чоловића “Камионџије д.о.о.”, чије емитовање је почело у понедјељак на Радио-телевизији Србије.

У 20 епизода гледаоци ће упознати камионџије за нове генерације - предузетнике који су, упркос свим манама и изазовима садашњице, добри људи.  Прича о Жићи и Баји је омаж чувеним камионџијама Паји и Јарету. Текст и за нове камионџије написао је Гордан Михић.

- Назив серије је “Камионџије д.о.о”, што доста говори о серији. То је ново време - истакао је редитељ серије Филип Чоловић додајући да гријеше они који очекују Пају и Јарета и социјалистички систем јер ће пред гледаоцима бити Жића и Баја и некакав почетак капитализма.

Чоловић истиче да му је изузетно драго што је Гордан Михић, који је писао претходни серијал, радио и на овом.

- Дошло је до промене времена, то је симпатичан поглед на ствари. Паја и Јаре су били хероји социјалистичког друштва који су, на неки начин, исправљали неправде. Наши Жића и Баја су аутсајдери, маргиналци у овом капиталистичком друштву, што не значи да нису против неправде. Они су глас малог човека, упадају у невоље, доста су неснађени, али смо инсистирали да буду позитивни ликови - објашњава Чоловић

Редитељ је истакао да није ријеч о ситкому већ о забавном садржају, али оном који је више налик на чешку комедију која све време држи осмијех на уснама.

- Ми смо врло озбиљно радили на овоме да направимо 20 филмчића и да серија има леп пријем - нагласио је Чоловић.

Глумица Јелена Ступљанин, која је део екипе серије, објаснила је да је  након свега што нас је задесило током ове године, она, као и њене колеге, уживала у изолованом, филмском свијету који су “Камионџије д.о.о.” створиле на снимању.

- Радило се филмски. Врло смо посвећено пришли и сценарију и ликовима, снимању. Захвална сам Филипу што ме позвао да будем део садашњих Камионџија - објаснила је она.

Глумачка екипа бројала је више од 100 чланова, а предводе их Тихомир Станић као Жића и Ненад Јездић као Баја.

- Они нису Павле Вуисић и Чкаља, нити су желели да буду. Ушли су овде са својим глумачким интегритетом и направили нове ликове - камионџије за нове генерације - додаје режисер.

Серија од 20 епизода, биће емитована сваког радног дана на Првом програму, након дневника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана