Влада Хрватске хтјела да награди Бејби Лазању са 50.000 евра, a ево зашто је пјевач одбио

GS
Влада Хрватске хтјела да награди Бејби Лазању са 50.000 евра, a ево зашто је пјевач одбио

ЗАГРЕБ - На данашњој сједници техничке владе Хрватске Андреј Пленковић саопштио је да ће наградити Бејби Лазању са 50.000 евра.

Међутим, убрзо по објави вијести пјевач се огласио казавши да тај новац неће прихватити и моли да се донира, пушу хрватски медији.

Премијер Хрватске хтио је да награди пјевача након освојеног другог мјеста на Еуросонгу, а због "огромне промоције" своје земље.

-Честитка на фасцинантном успјеху Марку Пуришићу. Укупно је био на другом мјесту, то је највећи успјех Хрватске. Ово је фасцинантан успјех, захваљујемо и Граду Загребу на прекрасном дочеку. И, наравно, у његовом Умагу... Желимо му пуно успјеха у дањој каријери - казао је Пленковић на сједници.

Убрзо по објави ове информације, огласио се и Бејби Лазања те је на свом Инстаграм профилу казао да тај новац не жели прихватити.

-Захваљујем хрватској Влади на новчаној награди у износу од 50.000 евра. Ипак, тај новац ја не могу прихватити. Могао бих навести много разлога зашто, али први, најбитнији и довољни - је што постоји пуно других појединаца и организација којима ће тај новац далеко више помоћи - поручио је.

Даље је у објави упутио молбу Пленковићу: "Овим путем молим господина Пленковића да у моје име те име хрватске Владе донира 25.000 евра Заводу за педијатријску онкологију и хематологију с дневном болницом "Младен Чепулић". Даље, осталих 25.000 евра волио бих донирати Заводу за педијатријску хематологију, онкологију и трансплантацију крвотворних матичних станица КБЦ Забгреб".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана