Планетарно популарни поп-пјевач за посебног госта на концерту одабрао Лепу Брену

GS
Планетарно популарни поп-пјевач за посебног госта на концерту одабрао Лепу Брену

Никос Вертис, један је од најпопуларнијих грчких пјевача свих времена, а сада се спрема на свој други наступ у главном граду Србије. Вертис, правим именом Николаос Арванитидис, свој ће концерт пред српском публиком одржати 4. септембрa, на стадиону Ташмајдан.

Спекулације о посебном госту на овом концерту почеле су још прије неколико недјеља. Фанови овог популарног Грка сумњали су да би то могла бити Милица Павловић, Наташа Беквалац или пак Ива Адамоу, популарна пјевачица с Ципра.

Ипак, пјевач којег само на Инстаграму прати преко 320 тисућа људи, на Ташмајдан ће довести сензацију бивше државе, пјевачицу Лепу Брену, правим именом Фахрету Јахић Живојиновић. Она се овим наступом похвалила на свом Инстаграм профилу.

Реда наступ за наступом

Чини се да ће Брена ове јесени и зиме имати пуне руке посла. Само у Загребу одржат ће четири велика концерта, почетком 12. мјесеца, 6.,7. и 9.  и 10. просинца.

Брена је задњи пут пјевала у Арени Загреб прије пуних пет година, а ове ће године, најавила је, надмашити саму себе како би се одужила публици за све те године вјерности. Ипак, многи памте и њен наступ из 2009. године којем су се противили бројни хрватски браниоци.

Наиме, према доступним информацијама, у тексту насловљеном “Хрватски десничари против Брениног концерта у Загребу” лист “Политика” наводи како су хрватски ветерани изазвали жестоки медијски рат у поводу Брениног наступа. Лист преноси како је све покренула мала “Удруга бранитеља, инвалида и удовица Домовинског рата Подравка” из Копривнице, затраживши да се откаже Бренин концерт, односно да се допусти само ако буде хуманитарног карактера за дјецу чији су родитељи погинули у рату. Иницијатива се брзо проширила на многобројне сличне удруге хрватских ветерана, а њихов коначни циљ био је отказати концерт, што се није догодило, а што се неће догодити ни тридесет година послије.

За београдски лист “Пресс” Брена је тада изјавила да не мари пуно за просвједе и да је почашћена што се толико људи бави њезином биографијом, али се и пита зашто је проблем да она пуни дворане у Хрватској кад није проблем то што хрватски пјевачи слободно долазе и пјевају у Србији.

“Могли би ти људи који наводно просвједују из хуманих побуда проучити колико сам хуманитарних концерата у својој каријери одржала диљем Хрватске. Вољела бих да се, осим ветерана, мојом каријером позабаве и учени људи, социолози, психолози и остали, а не само људи с оружјем”, изјавила је Брена за “Пресс”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана