Петиција обрисана, али ту су још двије: И даље се тражи забрана концерата Дина Мерлина

Г.С.
Петиција обрисана, али ту су још двије: И даље се тражи забрана концерата Дина Мерлина

Данас је са сајта "Петиције.онлине" обрисана петиција против забране уласка у Републику Србију пјевача Дина Мерлина.

Како је писало у образложењу, петиција је покренута због наводног говора мржње сарајевског  пјевача аконто српског народа, током рата, међутим, његове наводне изјаве никада нису потврђене нити документоване, док их је сам пјевач у неколико наврата и демантовао.

Петиција је имала више од 60.000 потписа у тренутку када је обрисана, међутим, на овом сајту стоје још везане за Дина Мерлина. Једна, покренута истог дана када и обрисана, названа "Забрана концерата Дина Мерлина у Београду 18. и 19. новембра.

Међутим, данас је направљена и нова петиција, и то под називом "Петиција за забрану уласка у Србију Дину Мерлину", коју је за ово кратко вријеме потписало шездесетак људи, а која ће се, како је наведено у опису, огласити када премаши бројку од 3.000 потписа.

"Одговорни смо за садржај који наши корисници објављују на нашој веб страници. Ова петиција има јаке оптужбе и немамо ресурсе да проверимо да ли су тврдње тачне", наведено је на сајту Петиције.онлине по уклањању прве петиције за забрану уласка Дину Мерлину у Србију.

Иначе, све је почело када је певач и БиХ објавио први датум концерта у београдској Арени, која је распродата за само неколико сати, а одмах након, услиједили су датуми за још три концерта.

Три су досад распродата, а и за четврти се очекује да се сваког тренутка објави да је и он попуњен.

Како је рекао директор Штарк арене Горан Грбовић, капацитет Штарк арене када је ријеч о концертима је око 15.000 плус ВИП ложе, што максимално може да изађе на 17.000 људи. Када се тај, максимални број од 17.000 помножи са 4 концерта, долази се до цифре од 68.000 људи, што је нешто више од броја људи који су потписали сада већ обрисану петицију.

Концерти су заказани за 18. 19. 21. и 22. новембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана