Петар Грашо одлучио Оливеру Драгојевићу посветити концерт у Београду

Avaz
Foto: Super1

Петар Грашо одлучио Оливеру Драгојевићу посветити концерт у Београду, иако легендарни морски вук тамо није хтио пјевати од 1991.

 

Петар Грашо ускоро ће одржати концерт у Београду. Медијима је открио да ће га посветити Оливеру Драгојевићу.

- С Оливером сам био јако близак, он је цијелог мог живота био ту. Познавао ме је од четврте године, у шеснаестој сам написао своју прву пјесму, која је стицајем околности, захваљујући мом оцу, отишла управо у Оливерове руке. Када је чуо шта сам направио, назвао ме је и рекао да ће све пјесме које сам написао он отпјевати. Тај тренутак је био пресудан за моју каријеру и живот јер је управо Оливер одредио мој животни пут. До краја смо остали добри пријатељи - рекао је Грашо за Блиц.рс.

 
"Никад не реци никад"

Грашо ће публици у Београду пјевати неке од Оливерових хитова.

Познато је да Оливер одбијао наступати у Србији због рата, од 1991. године, а својевремено је објаснио свој став.

- Не желим сам себе преварити. Постоји реченица: "Никад не реци никад", али ми се чини да неке ствари које сам си зацртао у животу нисам никад изневјерио" - рекао је тада Драгојевић.

Још једном је говорио о томе.

- То је мој став и, како сам и рекао, остао сам досљедан себи. Да наступим у Србији, издао бих своје принципе и ставове. Знам да моје колеге то раде само због новца, а мене ни то не занима. Остајем при своме ставу, и не видим ту ништа необично или чудно. Долазили су разни менаџери, нудили силе новца, не смијем ни рећи колике су то цифре, али све сам одбио.

Завршена тема

Имам принцип. Нема то везе с политиком или политичарима. Имам свој став од почетка распада Југославије и нећу га се одрећи. Долази публика из Србије на моје концерте у Херцеговину, Словенију, били су у Сарајеву прије неколико година, долазе у Хрватску. Срећем те људе и испричамо се, фотографирамо се. У Србији имам публику, али они ме могу доћи слушати било гдје, тако да нема разлога за бригу - рекао је.

Оливер се дотакнуо теме наступа у Србији и пред смрт кад је гостовао у једној емисији која је снимана у Сплиту. 

Када га је уредница упитала хоће ли Београд уврстити на листу градова у којима ће наступити, Оливер јој је одговорио:

- Неће, неће. То смо завршили. Заправо, ту тему смо завршили… Звали су ме пуно пута и сваки пут сам рекао не, ја сам мислио да је та тема завршена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана