Пандемија вируса корона није спријечила снимање “Камионџија”: Баја и Жића подсјећају на Пају и Јарета

Г.С.
Пандемија вируса корона није спријечила снимање “Камионџија”: Баја и Жића подсјећају на Пају и Јарета

Пандемија вируса корона није успјела да спријечи снимање епизода нове серије “Камионџије”, које би требало да буде завршено средином септембра.

Скоро 50 година након емитовања “Камионџија”, авантуре Паје и Јарета биле су инспирација за нове  који се  снимају на Убу.

Популарни глумац Тихомир Станић, који у серији игра Жићу,  истакао је за србијанске медије да је снимање почело у мају и да је још мало остало до краја.

- Још око месец дана и већ се назире крај. Имали смо срећу, нико се није разболео и даће бог да тако и остане. Атмосфера је добра. Сви ми имамо осећање носталгије, узбуђење и нежност када помислимо на ту славну серију и велике глумце који су у њој играли. Поносни смо што имамо прилику  да поново подсетимо и у овом времену оживимо ликове Баје и Жиће, као што су некада били Паја и Јаре - објаснио је Станић.

Додао је да су то ликови који у тешким транзиционим временима која код нас трају већ деценијама, покушавају да што њежније и што лакше преживе.

- Разлика у радњи има, али времена су слична и уверен сам да ће гледаоцима бити занимљиво, духовито и инспиративно да одгледају 20 епизода које се сада снимају - казао је Станић.

Нагласио је да су на снимању у ваљевском крају он и читава екипа нестварно лијепо дочекани.

- У великим градовима где су људи навикли на снимања, она их помало и нервирају и не гледају благонаклоно када се затворе улице. Долазећи овде на снимање видим колону аутомобила, јер је затворен пут због снимања, али сви радосно машу и сви су на неки начин поносни што учествују стварању овог дела -  закључио је Станић.

Другу главну улогу у “Камионџијама” игра Ненад Јездић који глуми Бају. Поред њих у серији играју Наташа Марковић, Бранислав Зеремски, Паулина Манов, Данина Јефтић, Ива Илинчић, Небојша Илић, Бојан Димитријевић и Марко Гверо.

Сценарио је написао Гордан Михић, а адаптацију је урадио Жељко Хубач. Прве епизоде ће бити емитоване у децембру на РТС-у.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана