Ово је нови најгледанији снимак на Јутјубу VIDEO

Агенције
Ово је нови најгледанији снимак на Јутјубу VIDEO

Осим што је постала најстримованија пjесма свих времена и најслушанија пjесма на шпанском језику у Америци још од 1996. годин и "Макарене", свjетски хит "Despasito" сада је понио титулу и најгледанијег видео-снимка на Јутјубу оборивши све рекорде са преко три милијарде прегледа.

Иако је "Gangam Style" који је дуго држао прво мjесто на овом каналу тек прије мјесец дана замјенио хит "See you Again", већ у петак дошло је до промjене на листи. Јутјуб је објавио графикон који показује како је "Despasito" растао по броју прегледа у односу на друге свjетске хитове.

Графикон показује да је остварење Луиса Фонсија и Дедија Јенкија за најкраће вријеме дало најбољи резултат у историји Јутјуба. Снимак је објављен у јануару ове године и са свега шест мјесеци постао је најгледаији.

Фонси је истакао да је пјесмом постигнут "невероватан успјех, не само за њега, већ и за латино музику и њихову културу, наводи се у саопштењу Јутјуба.

"Све што се десило у претходних шест мјесеци премашило је сва моја очекивања и захвалан сам људима који су у пјесми уживали, пјевали је, играли уз њу и дијелили је", рекао је.

Деди Јенки је своју захвалност показао видео-снимком који је објавио на свом Инстаграм профилу.

"Музичка индустрија се промјенила, правила су промјењена, Јутјуб има великог удијела у томе и ја сам то препознао", рекао је он.

Јутјуб је такође препознао раст латино музике на цијелој својој платформи. Више од трећине најистакнутијих умјетника на Јутјубу јесу управо латино звијезде чији су видео-снимци ове године премашили милијарду прегледа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана