Овако данас изгледа бивша пјевачица легендарне групе Магазин VIDEO

Г.С.
Овако данас изгледа бивша пјевачица легендарне групе Магазин VIDEO

Магазин је хрватска поп група из Сплита, основана 1979. године, а постоји и данас. Својим пјесмама обиљежила је многа дјетињства и тинејџерске године, којих се и сада радо сјетимо.

Група је његовала мјешавину далматинског и медитеранског попа са лаганим пјесмама лежернијег текста, да би данас прешли на балкански етно-поп са источњачким мотивима. Кроз групу је прошло неколико пјевачица, између осталих и Љиљана Николовска.

Укупно седам студијских албума снимљено је с Љиљаном и то у периоду од 1983. до 1989. године, “Коколо” (1983.), “О, ла, ла”(1984.), “Пиши ми” (1985.), “Пут путујем” (1986.), “Магазин” (1987.), “Бесане ноћи” (1988.) и “Добро јутро” (1989.), а сваки од њих је имао незаборавне тренутке и ултимативне хитове који се и данас сматрају неким од највећих драгуља хрватске забавне и поп музичке сцене.

Љиљана је отпјевала многе баладе, које се и данас слушају, а неке од најпознатијих су: „Љубе се добри, лоши, зли”, “Пиши ми”, “Пут путујем”, “Тамара” , “Сузе кријем, оне падају”

Пјевачица је данас у неким другим животним и пословним изазовима, живи у у Калифорнији са својом породицом. Остати ће упамћена као пјевачица Магазина с једним од најсимпатичнијих и најслађих гласова балкана, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана