Ова српска глумица се прославила у филмовима за одрасле, а знате је из Жикине Династије и Бољег живота

Г.С.
Ова српска глумица се прославила у филмовима за одрасле, а знате је из Жикине Династије и Бољег живота

Шармантну глумицу Ванесу Ојданић публика је упамтила по епизодним улогама, које је играла у омиљеним остварењима домаће кинематографије, попут “Бољег живота”, “Срећних људи”, “Породичног блага”, “Балкан експреса” и многих других.

У “Бољем животу“ глумила Мајковићеву секретарицу, кога је играо Ташко Начић, а у “Породичном благу” имала је улогу кандидаткиње за келнерицу, док је у “Жикиној династији” играла дјевојку из трамваја коју “лове” Жика и Милан.

Велике улоге у филмовима за одрасле

Она је, међутим, славу стицала и у потпуно другачијим остварењима кинематографије, који су све само не породични филмови.

У периоду од 1982. до 1984. године Ванеса је снимила чак шест филмова за одрасле у којима, вјеровали или не, није имала споредне и епизодне улоге. Своју каријеру започела је уз понеки филм за одрасле, али под различитим псеудонимима.

Њена порно каријера, била је везана за Грчку, а публика ју је тада знала под именима Ванеса Данић, Ванеса Озданић или Ванеса Дамингу, док су њени најпопуларнији еротски филмови били “Еротска страст”, “Похотне перверзије” и “Моји пољупци”.

У јавности шок и невјерица

Када је откривено да је глумила у грчким еротским филмова, многи су били шокирани због тих сазнања, посебно јер смо је гледали у популарним породичним серијама.

О њеном животу се генерално мало тога зна. У глумачкој каријери, коју је градила у родној земљи није остварила запажену улогу у домаћој кинематографији, па је увијек била испод радара јавности и медија.

На филмском сајту ИМДБ, на којој се може видети и податак о филму “Еротске страсти”, који је снимљен 1981. године, види се да је посљедњу улогу имала 2012. године у филму “клип”, а посљедња серија у којој је глумила је “Јелена” из 2005. године, открива Kurir.rs

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана