Отрован творац видео игре ''Game of Thrones: Милијардер преминуо на Божић, смрт као из популарног романа

Мондо/ББЦ
Foto: Илустрација

Полиција сумња да је кинески тајкун отрован.

Предсjедник развојног студија Yооzо, најпознатијем по игри Game of Thrones: Winter is Coming, Лин Ки је преминуо у 39. години живота.

Шангајска полиција је означила за главног осумњиченог једног од колега Лина, који је идентификован само по презимену Ксу.

Вриједност овог кинеског тајкуна је била процјењена на нешто више од милијарду евра, а велики број радника и бивших запослених се окупило испред зграде компаније Yооzо како би оплакали његову смрт.

Детаљи из полицијског извештаја указују на то да је Лин Ки био отрован. Чим је примјетио да није добро, он се упутио ка болници када је његово стање још увијек било стабилно, гдје је убрзо преминуо и то на Божић.

Постоје и спекулације у локалним медијима да га је отровао његов сарадник Ксу Јао, који у тој компанији ради на продукцији филмова. Исти ти наводи истичу да је Лин отрован путем кинеског ферментованог пића, у питању је чај "Пу'Ер". Поред видео игре "Игра пријестола", ова компанија је позната по још једној игри за мобилне телефоне, у питању је Brawl Stars.

Он је основао ту компанију 2009. године и успешно ју је водио кроз период гдjе су видео игре за мобилне телефоне постале све популарније.

Yооzо је издао емотивно саопштење за јавност: "Збогом младости. Бићемо заједно, наставићемо да будемо драги, наставићемо да вjерујемо у доброту, наставићемо да се боримо против свега лошег!"

Ова објава на друштвеној мрежи Weibo је прикупала на хиљаде коментара, док ју је више од 290 милиона људи погледало.

Корисници друштвених мрежа су истакли да је управо велики број ликова иза романа, али и телевизијске серије Game of Thrones преминуло баш на овакав начин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана