Откривен узрок смрти кћерке рокенрол легенде

ГС
Откривен узрок смрти кћерке рокенрол легенде

Лиза Мари Присли, јединица рокенрол легенде Елвиса, умрла је након што је одвезена у болницу у Калифорнији 12. jануара, а сада је објелодањено шта је био узркок смрти.

Лиза Мари Присли, такође пјевачица, умрла је у 54 години усљед цријевне опструкције, казао је патолог округа Лос Анђелес. Опструкција је била резултат адхезије, која је настала због операције за смањење тјелесне тежине, коју је имала прије неколико година.

Последњи пут се појавила у јавности два дана прије смрти на додјели Златног глобуса. У тренутку смрти Прислијеве, локални званичници су казали да је прва помоћ послата у њену кућу у Калабасасу, гдје је пронађена у тренутку када је имала инфаркт. Патолог је у четвртак закључио да је Присли умрла природном смрћу и да је инфаркт био изазван “малом цријевном опструкцијом”.

Цријевна опструкција се догађа када танко цријево постане блокирано, понекад усљед рака дебелог цријева, лијекова или адхезије (ожиљака) који долазе након операције. Поједина стања која доводе до упале цријева такође могу изазвати опструкцију.

У случају Прислијеве, патолози су утврдили да је адхезију изазвала операција за смањење тјелесне тежине, позната као баријатријска операција, којој се подвргла прије неколико година.

- Ово је позната дугорочна компликације приликом ове врсте операција - наводи се у извјештају патолога.

Лиса Мари Присли сахрањена је поред сина Бенџамина Киа, који се убио 2020. Након смрти Мари Присли, њена мајка Присила Присли, поднијела је приговор на валидност тестамента, истакавши да није знала да је на основу измјена из 2016. године престала да буде повјереник имања Лисе Мари.

Измјенама тестамента Бенџамин Кио и кћерка Рајли су постављени за коповјеренике. Обоје су били дјеца из првог брака Лисе Мари са Денијем Киом. Спор је ријешен у мају. Детаљи никада нису објављени јавно. Рођена 1968. године, Лиса Мари Присли пратила је очеве кораке као музичарка и објавила је три албума током каријере. Такође је била позната и по браковима са Киом, поп звијездом Мајклом Џексоном, глумцем Николасом Кејџом и музичарем Мајклом Локвудом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана