Отказан концерт Сергеја Ћетковића у Никшићу

ГС
Foto: Агенције

НИКШИЋ- Општина Никшић саопштила је да је тачна информација да је концерт Сергеја Ћетковића планиран за прославу Дана државности 13. јула отказан.

Како је саопштено из кабинета предсједника општине, до отказивања концерта је дошло због "неформалног обавјештења" да је Ћетковић на друштвеним мрежама претрпио "низ увреда и пријетњи од стране структура које су прошле недјеље протестовале пред Владом."

Општина је, како наводе, одлучила да не тражи Ћетковићеву замјену, те да хонорар предвиђен за његов наступ уплати за лијечење Никшићанина Божа Јањушевa.

Они су казали да су имали жељу да за "највећи државни празник приредимо нашим суграђанима и гостима из других градова једно лијепо вече са регионалном звијездом из Црне Горе."

"Тај полусвијет је у својој мржњи отишао толико далеко да је пјевачу замјерио што се преко своје званичне инстаграм странице опростио од покојног митрополита Амфилохија када се овај упокојио. Сличне активности ове екстремистичке и мржњом острашћене групе су покушале спровести и приликом гостовања највећег живог пјесника са ових простора Матије Бећковића зимус у Никшићу али се Бећковић није поколебао. Овакав однос према умјетницима имали су још само нацисти у Хитлеровој Њемачкој и права је срећа да су ове структуре далеко од узимања било какве власти у Црној Гори", пише у саопштењу.

Општина је, како наводе, одлучила да не тражи Ћетковићеву замјену, те да хонорар предвиђен за његов наступ уплати за лијечење Никшићанина Божа Јањушевића.

"Ми смо као Општина могли ангажовати замјене и било је естрадних умјетника којима није био проблем да пјевају и суоче се са увредама и пријетњама поменутог полусвијета али ми нисмо жељели да излажемо ни њих ни грађане новим непријатностима нити да наш велики празник претварамо у надгорњавање са црногорским нацистима. Зато смо одлучили да не доводимо никог умјесто господина Ћетковића а да хонорар који је био предвиђен за његово гостовање уплатимо за лијечење нашег суграђанина Божа Јањушевића и тако пошаљемо поруку да смо прије свега позвани да будемо људи како је то говорио наш патријарх Павле", наводи се у саопштењу.

То, како закључују у саопштењу, "не значи да ћемо заборавити увреде које су црногорски нацисти упутили радницима Жељезаре прије неки дан у Подгорици, пријетње Сергеју Ћетковићу само зато што је требало да пјева грађанима Никшића, каменовање аутобуса са нашом дјецом на Цетињу."

"Добро памтимо читав тај однос и бићемо спремни да спријечимо да таква поступања постану правило", закључује се у саопштењу Општине, преноси Спутњик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана