Отказан јавни дочек Нове године у Црној Гори, без наступа остале највеће регионалне звијезде

кликс.ба
Foto: фб

Након што су за дочек Нове године у Црној Гори били најављени наступи највећих регионалних звијезда, због посљедњих донесених епидемиолошких мјера, пјевачи попут Здравка Чолића, Дине Мерлина и Лепе Брене морали су отказати своје наступе на отвореном.

 

 

Црногорски министар здравља Јелена Боровинић Бојовић је на пресс конференцији прошле седмице најавила како ће мјере у наредном периоду бити ублажене, али то ипак није укључило одобравање јавног дочека Нове године.

Министар је казао да је тренутна ситуација везана за коронавирус боља од оне коју су имали претходних седмица, али имајући у виду да је омикрон сој доказан у Црној Гори, морају бити опрезни.

Нове мјере одобриле су организовање свадби у ограниченом броју, присуство публике на спортским манифестацијама у затвореном простору уз kовид-цертификат и рад угоститељских објеката 31. децембра и након поноћи.

"Угоститељски објекти ће за вријеме празника радити и након поноћи и то за дан дочека Нове године 31. децембра/1. јануара, као и дане 1/2. и 2/3. јануара 2022. године", писало је у званичном саопштењу.

Међутим, организовање јавног дочека није било међу наведеним одобрењима.

Због тога је Нина Бадрић још прошле седмице на својим профилима на друштвеним мрежама објавила како је њен концерт у Будви, који је требао бити одржан 30. децембра, отказан те је поручила пратиоцима да се виде неком другом приликом.

Након Нине данас се на званичном Инстаграм профилу огласио и Здравко Чолић обавијестивши своје пратиоце да је дочек и његов наступ у Котору отказан.

"Драги пријатељи, у складу с одлуком Владе Црне Горе о забрани дочека Нове године на отвореном, принуђени смо да откажемо концерт у Котору. Надамо се новом сусрету у 2022. години!", поручио је Чолић.

Поред Нине Бадрић у Будви су 31. децембра требали наступити Гибонни и Лепа Брена, док су у другим градовима били најављени концерти Дине Мерлина, који је уз пјевачицу Сенидах требао пјевати у Бару, али и Цеце Ражнатовић, чији је наступ планиран на тргу у Порто Монтенегру у Тивту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана