Огласили се организатори Еуросонга: Још увијек прегледамо снимке

Г.С.
Огласили се организатори Еуросонга: Још увијек прегледамо снимке

ЕБУ, организатор Еуросонга, огласио се о скандалу у којему је Дамиано Давид, фронтмен бенда Манескин који је побиједио на Еуросонгу, оптужен да је конзумирао дрогу са стола у Зеленој соби.

Пјевач је на конференцији за новинаре рекао да је купио стакло од чаше коју је разбио његов гитарист, а организатори Еуросонга су одмах покренули истрагу.

“Свјесни смо шпекулација око видеа побједника Еуросонга у Греен роому синоћ. Бенд је снажно оповргнуо оптужбе да су употребљавали дроге, а њихов пјевач по доласку кући подвргнуће се добровољном тесту на дроге. То су затражили и синоћ, али ЕБУ није могао одмах организовати тестирање”.

Бенд, њихов менаџмент и шеф изасланства рекли су да у бекстејџу није било дроге и објаснили су да је за њиховим столом разбијена чаша и да је пјевач очистио комадиће стакла.

“ЕБУ може потврдити да је сломљено стакло стварно пронађено након провјере на лицу мјеста. Још увијек пажљиво гледамо снимке и правовремено ћемо објавити све нове информације”, стоји у службеној објави ЕБУ-а. Нагласили су да и даље прегледају спорни снимак.

Снимка на којој се Дамиано Давид нагиње над стол ноћас је обишла свијет и хиљаде људи на друштвеним мрежама оптужиле су пјевача да је на Еуросонгу конзумирао дрогу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана