Огласила се Северина након што је добила заједничко старатељство над сином -"Знам да није готово"

ГС
Foto: ГС

Северина (49) је добила заједничко старатељство над сином Александром, који је посљедњих 20 мјесеци живио са својим оцем, српским бизнисменом Миланом Поповићем, потврдио је адвокат Мате Матић.

Поводом овога се огласила и Северина, која је прокоментарисала пресуду Жупанијског суда у Сплиту.Пресуда говори о томе да никада није постојао разлог да ми се одузима дијете. Мрежа уходаних појединаца приуштила ми је 20 мјесеци туге и 8 година судског пакла, преноси Српска инфо.

Знам да није готово, али знам и да дијете долази кући макар на пола времена. Битка је добијена и хвала свима који су уз мене, који су вјеровали у систем и поштење – наводи се у Северининој изјави коју је послао њен ПР.

Жупанијски суд у Сплиту одлучио је вратити дијете Северини. Одлучено је да ће дијете пола времена проводити с мајком, а пола с оцем, односно да ће имати заједничко старатељство над дјететом. Преостаје нам да видимо хоће ли се родитељи успјети договорити или ће суд прецизирати детаље – рекао је овим поводом пјевачицин адвокат.

Одлуку нисам видио, али је дефинитивно то – то. То је био дио нашег захтјева, да равноправно старатељство имају мајка и отац, с тим да је одлучено да ће пребивалиште дјетета бити код мајке – додао је Матић.

         

Северина је вијест о сину и старатељству саопштила публици на наступу у Црној Гори.

Не могу да вам кажем о чему се ради, али вратило се дијете дома. Ви први знате, није још ни објављено. Хвала на подршци свима. Са весељем пјевамо – рекла је Северина, преноси Телеграф.

Подсјећања ради, суд је крајем 2019. године донио правовремену мјеру према којој је одлучено да дијете које је добила са Миланом живи с оцем. У складу с том одлуком Северина је сина имала право да виђа два пута недјељно и сваког другог викенда, као и празницима.

Северина и Милан су се недавно појавили на Жупанијском суду у Сплиту, на рочишту у којем се одлучивало о старатељству над њиховим заједничким сином. Поповић није давао изјаве, а Северина је изјавила како се нада да ће сина виђати чешће.

Јако сам тужна. 20 месеци моје дијете је без мајке и ја сам без дјетета под јако необичним околностима, али вјерујем у правду и надам се да ће бити све у реду – рекла je Северина.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана