Одгођен концерт Нелета Карајлића и Стефана Миленковића у Загребу

ГС
Foto: Архива

ЗАГРЕБ - Одгођен концерт Нелета Карајлића и Стефана Миленковића у Загребу из техничких разлога.

Карајлић и Миленковић требали су у "Хала парку" у Загребу одржати концерт Rock El Classico те је концерт помјерен за 20. јануар наредне године.

На концерту у Загребу Карајлић и Миленковић требали су изводити пјесме Забрањеног пушења, што им је однедавно забрањено. Наиме, они су требали публици представити нови концепт спајања рок музике с класичним дјелима.

Подсјећамо, Забрањено пушење тужило је Нелета Карајлића, Стефана Миленковића и Радиотелевизију Србије те су Нелету забранили изведбу пјесама чији је аутор Сејо Сексон.

Претходно је Сејо Сексон забранио је сваки вид кориштења и отказао право на јавно извођење свих музичких ауторских дјела чији је власник на концертима и медијским наступима извођача Стефана Миленковића и Ненада Јанковића, преноси "Клиx".

Наиме, без икаквог усменог или писменог одобрења Ненад Јанковић алиас Неле Карајлић је у више наврата користио бранд и ауторска дјела Забрањеног пушења, да би та дјела незаконито уступао у пословним трансакцијама, при томе потписујући уговоре у којима се лажно представљао као потпуни власник ауторских ифонограмских права те у којима је другим физичким и правним лицима уступао интелектуално власништво које му законски не припада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана