Објављено специјално реиздање култног албума “Куд Идијота”: “ Мегапунк” на винилу

Б. П.
Објављено специјално реиздање култног албума “Куд Идијота”: “ Мегапунк” на винилу

ЗАГРЕБ - Издавачка кућа “Dancing Bear” објавила је винилно реиздање култног албума “Мегапунк”, славног рок састава “КУД Идијоти”.

Према мишљењу бенда, али и обожавалаца у питању је један од најзначајнијих и најбољих издања чувеног бенда из Пуле. Главни разлог објављивања винилног реиздања је чињеница да “Мегапунк”, оригинално објављен 1995. године, дуже времена није био доступан на винилу, а потражња за њим у том периоду била је велика. Грешка је исправљена, а ово култно издање могуће је пронаћи у ограниченом тиражу од 1.000 примјерака.

Сама плоча садржи 16 жестоких и добро знаних нумера најбољег панк састава у региону, а само неке од њих су “Марјане, Марјане”, “Божина”, “Али није то још готово”, “Како је пропао запад”.

Иако увјерљиво њихово најжешће и најинтензивније издање, албум “Мегапунк” сниман је у скромнијим техничким условима давне 1995. године.

- Финансије су биле један од разлога да смо албум снимали у скромнијем и јефтинијем студију него претходне плоче. Но, показало се да то није пресудно, албум звучи жестоко и компактно. По мом субјективном и нескромном мишљењу пјесме су одличне и то је оно битно - рекао је Сале Веруда,  аутор и гитариста бенда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана