Нови сингл и албум култног српског бенда "Лира Вега"

Б.П.
Нови сингл и албум култног српског бенда "Лира Вега"

БЕОГРАД - Седам година од изласка албума "Духови" култни састав Лира Вега објављује нови сингл и најављује албум у два тома крајем новембра.

Сингл "Велика жена" најављује четврти студијски албум за андерграунд иконе Београда под називом "Последице рада I". Пјесма је доступна на свим дигиталним платформама и бандцампу. Музику, текст и аранжман за "Велику жену" потписују чланови бенда - Зоја Боровчанин и Владимир Ђорђевић, док на контра-чинели гостује Радета Вулић ("Попечитељи", "Disciplin A Kitschme ", "Свемирци").

Песма, као и остатак албума, снимана је у студију „Теслино детињство", за снимање и продукцију био је задужен сарадник групе Борис Младеновић, док је мастеринг радио Радан Ђорђевић Рахмани. Сингл „Велика жена" прати спот, сниман од септембра до новембра 2021. године у простору Културног Центра Град у Београду.

Сниматељ и монтажер спота је Никола Врзић, маске и иницијална идеја – Људмила Стратимировић. У споту се појављују Александра и Људмила Стратимировић, као и Олга Димитријевић у улози велике жене.

Група Лира Вега настала је 1998. године као дио алтернативне позоришне трупе "Позориште Шешира". Први албум "Лира Вега" објављује 2004. године. Од другог албума "Срећа и љубав ( 2008) група почиње експериментисање са синтисајзерима и ритам машинама, а "Духови" (2015) представљају крај једног циклуса и дефинисање новог умјетничког израза ауторског тандема Боровчанин - Ђорђевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана