Нови албум групе Дуран Дуран 27. октобра

Tanjug
Foto: Instagram

ЛОНДОН - Британски бенд Дуран Дуран објавиће 27. октобра нови албум под називом "Dance Macabre“.

Раније овог мјесеца приказан је и тизер за сингл издање насловне нумере, који излази данас.

Поставу на предстојећем, 16. студијском албуму бенда који је обележио 80-те године прошлог века, чине Сајмон Ле Бон, Ник Роудс, Џон Тејлор и Роџер Тејлор.

У изради албума учествовали су и гости међу којима су бивши гитаристи групе Енди Тејлор и Ворен Кукурул, дугогодишњи продуцент групе Нил Роџерс и Викторија Де Анђелис из италијанског бенда Монескин, преноси Билборд.
    
Представник групе Дуран Дуран навео је у саопштењу да „Дансе Мацабре“, најављен у марту као „посебан нови музички пројекат“, представља концептуални албум за Ноћ вештица и да је подстакнут "једним специјалним наступом“ у Лас Вегасу 31. октобра 2022. године.
    
Како је рекао, албум представља саундтрек „за њихову ултимативну забаву за Ноћ вештица“ и садржи три нове композиције, али и обраде песама Били Ајлиш, као и група Талкинг Хеадс, The Rolling Стонес и Siouxsie.
    
"На албуму је 13 песама, којима Дуран Дуран открива светле мелодије из таме, спајајући нове песме, тематске обраде и ново осмишљене верзије сопствених сабласних класика“, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана